Cum să-ţi fixezi galeria ca un expert!

Atunci când te muți într-un apartament nou, de obicei trebuie să pui perdele sau draperii noi. Ce trebuie să luați în considerare și cum să instalați o galerie modernă fără cunoștințe prealabile, vă explicăm în instrucțiunile noastre de montaj.

Să dăm drumul la treabă!

 

Instrumentele necesare:

►ruletă

►creion pentru marcaj

►nivelă cu bulă de aer

►bormaşină și burghiul potrivit (atenție la capul de foraj potrivit pentru peretele dumneavoastra)

►dibluri potrivite pentru foraj, o

►șurubelniță și, bineînțeles

►galeria nou achiziționată, inclusiv consolele

 

Poziția corectă pentru noua galerie:

Înainte ca noua galerie să fie montată, trebuie să măsurați poziția exactă. Verificaţi dacă fereastra este bine închisă. Lucrați cu atenţie și verificați poziția exactă a perdelei de mai târziu. Sfat: cereți unei a doua persoane să confirme de la o anumită distanţă poziția exactă. Probaţi lungimea perdelei sau draperiei pe această poziţie, pentru că o perdea prea scurtă sau prea lungă poate fi chiar enervantă. Poziția galeriei și lungimea perdelei sunt corecte? Excelent, atunci puteţi continua!

 

Măsurați ferestrele și poziționați consolele:

Pentru ca perdeaua să cadă frumos mai târziu, ar trebui să poziţionaţi mai întâi consolele pentru galerie. Pentru a face acest lucru, măsurați fereastra unde urmează să fie amplasată perdeaua. Experţii în bricolaj adaugă între 15 şi 45 cm în stânga și în dreapta ferestrei pentru ca perdeaua să atârne perfect mai târziu. Odată ce ai măsurat totul exact, este timpul să poziţionaţi consolele. Utilizați un creion pentru a marca poziția exactă a consolei pentru găurile ulterioare. Verificați din nou dacă distanțele până la rama ferestrei sunt egale, atât la stânga, cât şi la dreapta.

 

Montați corect suporturile:

După ce ați stabilit marcajele pentru găuri, treceţi la forajul propriu-zis. Pentru aceasta, alegeți burghiul potrivit și dimensiunea potrivită. Verificaţi dimensiunea diblului și apoi calculați o dimensiune mai mică. Exemplu: dacă diblul are dimensiunea 15, aveți nevoie de un burghiu de dimensiunea 14. Apoi găuriți orizontal și cu o uşoară. Puneți un diblu în perete ca test. Când diblul se închide cu peretele, ați atins adâncimea corespunzătoare de găurire. Introduceți diblul în gaură. Acum luați discul consolei și montaţi-l în perete cu șurubelniţa. După aceea, majoritatea suporturilor pentru galerii vor fi înșurubate cu ușurință.

 

Aşezarea perdelei

Acum treceți perdeaua în tija galeriei și agățați-o. Verificați dacă tija galeriei a fost fixată aşa cum trebuie. În gama noastră de produse veţi găsi exact galeriile care vă trebuie, soluţii individualizate care nu necesită cheltuieli suplimentare cu asistenţa din partea unui expert.

 

Vă urăm spor la treabă!

Whatsapp

Kleideco